031 710 4109
office@residenz.ro

cautare avansata

gaseste
apartamentul
potrivit

numar camere

etaj


noutati

Residenz - cartierul german a fost gazda sarbatorii Richtfest

 

Ansamblul Residenz din Chitila a fost, pentru cateva ore, locul de intalnire al tuturor celor implicati in derularea acestui important proiect imobiliar - staff-ul developerilor Tiriac Imobiliare si LBBW Immobilien GmbH, partenerul german, muncitorii care lucreaza pe santier - precum si un numar mare de jurnalisti si autoritati locale.

Intalnirea a fost ocazionata de celebrarea momentului in care primele 12 cladiri din Residenz - cartierul german au fost inaltate pana la acoperis. Urmand traditia germana, oficialii Tiriac Imobiliare si LBBW Immobilien, impreuna cu antreprenorul general Heberger, au marcat acesta etapa de constructie printr-o ceremonie in cadrul careia au ridicat o coroana de brad impodobita cu panglici de pe acoperisul unuia dintre imobilele aflate in ansamblu, au tinut scurte discursuri si au organizat un pranz festiv in semn de apreciere fata de muncitori, multumindu-le acestora pentru eforturile depuse.

Acest obicei poarta numele de „Richtfest" in Germania si „Topping out" in tarile vorbitoare de limba engleza si este intalnit in mai toata Europa, dar si in Statele Unite. Si in Romania se regaseste acesta traditie, fiind prezenta mai ales in mediul rural, unde, oamenii aseaza pe acoperisul casei aflate in constructie o creanga de brad, asociind ideea de perenitate a arborelui cu aceea de trainicie a casei.

La eveniment a fost prezent si primarul orasului Chitila - dl. Emilian Oprea - care a tinut sa multumeasca dezvoltatorilor proiectului Residenz ca au ales sa construiasca in Chitila, subliniind ca o astfel de investitie nu poate fi decat benefica pentru dezvoltarea orasului. In final, primarul si-a exprimat speranta ca si alte firme vor urma exemplul Tiriac Imobiliare, reamintind avantajul major de care se bucura aceasta zona, si anume apropierea de centrul Capitalei.

La randul sau, Directorul Tiriac Imobiliare, dl. Constantin Merlusca a declarat: "Richtfest este un moment emotionant in care muncitorii care au lucrat zi de zi pentru ca Residenz - cartierul german sa treaca dincolo de planurile de arhitrectura si sa capete contur, sunt rasplatiti pentru efortul lor. Am vrut sa aducem si in Romania traditia germana a sarbatorii Richtfest, mai ales pentru ca si la noi, romanii, exista in anumite zone ale tarii un obicei similar. Astfel, am decis sa imbinam cele doua culturi si am ajuns la un compromis fericit: o petrece nemteasca cu mancare."

La eveniment au participat: Dl. Dirk Wehinger, Managing Director LBBW Immobilien Development GmbH Dl. Claus Kegel, Director General firmei Heberger Constructii SRL.

Asemenea alpinistilor care arboreaza cu mandrie steagul tarii de origine atunci cand ating culmea cea mai inalta a muntilor, muncitorii din Residenz – cartierul german au primit cu emotie momentul in care coroana de brad a fost ridicata pe acoperis.

Desi proiectul nu va fi finalizat decat in vara anului 2008, oficialii s-au declarat incantati de evolutia lucrarilor, anuntand cu mandrie ca in momentul de fata, din totalul de 133 de apartamente din prima faza de constructie mai sunt disponibile doar 30 de apartamente.

Totodata , cei prezenti au putut afla si de oferta de vara disponibila pana la 31 august, data pana la care metrul patrat construit Residenz - cartierul german va avea un pret promotional de 1250 EUR + TVA.

 

alte noutati

Residenz si Iepurasul au pregatit multe surprize pentru cei mici

Se lanseaza gradinita Kinder Residenz

Atelierul de martisoaregalerie foto
inapoi

Residenz Infoline

0752.991.999

contacteaza un consultant

proiect dezvoltat de